Inovacija

U Sarajevu predstavljena redizajnirana ŠKODA OCTAVIA

U Sarajevu predstavljena redizajnirana ŠKODA OCTAVIA

 

U kompaniji PORSCHE BH d.o.o. ,koja je generalni uvoznik za marku ŠKODA, u ŠKODA salonu u Sarajevu je predstavljena redizajnirana ŠKODA Octavia. Od 1959 do danas model OCTAVIA je apsolutni „best seller“ marke ŠKODA. U svijetu je prodato više od 5 miliona jedinica modela OCTAVIA

U Bosni i Hercegovini je apsolutni lider u svom segmentu. Zanimljiv podatak je da je svako 12 registrovano vozilo u BiH ŠKODA Octavia. Od 1996 do danas u BiH je isporučeno nevjerovatnih 13.000 OCTAVIA.

O pomenutom novom modelu marke ŠKODA i njenim novim funkcijama govorili su Senad Olovčić, direktor kompanije PORSCHE BH d.o.o. i Vedad Terzić-brend menadžer marke ŠKODA za BiH tržište.

skoda octavia1

Nova OCTAVIA ima potpuno nova, razdvojena dnevna svjetla . Novi dizajn prednje maske i haube, u kombinaciji sa novim svjetlima za maglu, čine ovaj model elegantnijim i „utegnutijim“.

Za bolji komfor i bolje upravljanje u zavojima zaslužna je proširena stražnja osovina i MultiLink. Stražnja osovina je proširena za dodatnih +20mm. Nova OCTAVIA, po prvi put, ima mogućnost prednjih svjetala u FULL LED tehnologiji.

Brojni asistenti povećavaju sigurnost modela kao npr. senzor mrtvog ugla, asistent za upravljanje prikolicom, adaptivni tempomat itd. Parkiranje vozila je znatno lakše uz AREA VIEW sistem kamera. Četiri kamere koje se nalaze na vozilu omogućavaju pregled okoline vozila za 360 stepeni na medija uređaju.

skoda octavia2

Nove stavke kao npr. grijani upravljač i preklopivi stolići na prednjim naslonima daju duh luksuza i višeg segmenta.

Zasloni medija uređaja su znatno povećani. Velićina zaslona se kreće od 6,5“ do 9,2“ u zavisnosti od medija uređaja.

Nova OCTAVIA dolazi sa ŠKODA Connect sistemom. Škoda Connect nam omogućava konstantnu povezanost mobilnog uređaja ili PC-a sa vozilom.

Paleta benzinskih agregata: 1.2 TSI (86KS), 1.4 TSI (150 KS/DSG), 2.0 TSI (230 KS/DSG).

Paleta dizel agregata: 1.6 TDI (90KS), 1.6 TDI (115 KS/DSG), 2.0 TDI (150 KS/DSG/4X4), 2.0 TDI (184 KS/DSG/4X4).

Nova OCTAVIA dolazi u dvije izvedbe, LIMO i COMBI. Početna cijena modela sa benzinskim agregatom je 28.900 KM, a početna cijena modela sa dizel agregatom je 32.300 KM.

 

Kliknite da dodate komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inovacija

Više u Inovacija

U cilju uspostavljanja intenzivnije i efikasnije poslovne saradnje, nakon uspješno održanih Talk IN Business konferencija, InAkademija nastavlja sa edukacijom i u 2016. godini. Talk IN Business konferencija obezbijedit će svojim učesnicima da svoje znanje i iskustvo podijele u cilju efikasnije saradnje i međusobnih interesa ali također i u cilju pronalaženja poslovnih rješenja.  Koncipirana kao sinergija pet cjelina: informacije, interakcije, inovacije, inspiracije i investicije ima za cilj da ohrabri učesnike za povezivanje u zajedničkim poslovnim vizijama jer samo zajedno možemo pronaći optimalna rješenja za razvoj kategorije.

KONTAKT TELEFON: +387 33 710 615

Prijavite se na Newsletter

© Altermedia d.o.o. Powered by InAcademy.