Informacija

Bojkot Trumpovih: Luksuzni trgovački lanac više neće prodavati stvari Ivankinog brenda

Bojkot Trumpovih: Luksuzni trgovački lanac više neće prodavati stvari Ivankinog brenda

Linija odjeće i obuće Ivanke Trump, kćerke američkog predsjednika Donalda Trumpa, neće se više prodavati u američkoj trgovini Nordstrom zbog naglog pada prodaje.

Posljedica je ovo kampanje pod nazivom “Grab Your Wallet” čiji je cilj bojkot više od 60 kompanija povezanih sa porodicom Trump.

Iz luksuznog lanca trgovina su kazali da zbog slabe prodaje ove godine nisu kupili stvari Ivankinog brenda.

“Sve vrijeme smo isticali da stvari kupujemo na temelju rezultata prodaje. Imamo hiljade brendova, više do 2.000 ponuđenih samo na siteu. Praćenje potražnje i prodaje je redovan dio našeg posla. Svake godine 10 posto ponude izbacimo, a asortiman osvježimo s isto tolike nove ponude. Dakle, na temelju uspjeha brenda, odlučili smo da ga ove godine nećemo kupiti”, saopćeno je iz Nordstroma.

Samo četiri para Ivankinih cipela se trenutno mogu naći na stranici Nordstroma, a od toga su tri para snižena za 40 posto. Prije bojkota, trgovina je imala 71 predmet Ivankinog brenda za prodaju. (Izvor: Klix.ba)

Kliknite da dodate komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Informacija

Više u Informacija

U cilju uspostavljanja intenzivnije i efikasnije poslovne saradnje, nakon uspješno održanih Talk IN Business konferencija, InAkademija nastavlja sa edukacijom i u 2016. godini. Talk IN Business konferencija obezbijedit će svojim učesnicima da svoje znanje i iskustvo podijele u cilju efikasnije saradnje i međusobnih interesa ali također i u cilju pronalaženja poslovnih rješenja.  Koncipirana kao sinergija pet cjelina: informacije, interakcije, inovacije, inspiracije i investicije ima za cilj da ohrabri učesnike za povezivanje u zajedničkim poslovnim vizijama jer samo zajedno možemo pronaći optimalna rješenja za razvoj kategorije.

KONTAKT TELEFON: +387 33 710 615

Prijavite se na Newsletter

© Altermedia d.o.o. Powered by InAcademy.