Informacija

Saudijski državljani uskoro bez viza u Srbiju

Saudijski državljani uskoro bez viza u Srbiju

Građani Kraljevine Saudijske Arabije uskoro bi mogli putovati u Srbiju bez viza. Inicijativa je to koja je pokrenuta prilikom nedavne posjete potpredsjednika Vlade Republike Srbije i ministara trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića te ministara spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirka Šarovića ovoj zemlji.

Trgovinska razmjena između Kraljevine Saudijske Arabije i BiH dostigla  minimum 100 miliona, dok je trgovinska razmjena između Kraljevine Saudijske Arabije i Srbije dostigla 31 milion dolara. Vođeni tim činjenicama saudijski predstavnici vlasti i biznismeni, u dogovoru s delegacijama iz BiH i Srbije, zatražili su da se razmotri što skorije ukidanje viza za građane Kraljevine Saudijske Arabije prilikom ulaska u ove dvije zemlje. Time će, umnogome, biti olakšano investiranje u nove projekte.

Član Upravnog odbora Vijeća saudijskih komora Abdullah Al-Mibti otkrio je i da će uskoro biti formirano saudijsko poslovno vijeće s državama Balkana s ciljem jačanja ekonomskih odnosa između tri zemlje, s fokusom na laku i namjensku industriju i turizam.

Kliknite da dodate komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Informacija

Više u Informacija

U cilju uspostavljanja intenzivnije i efikasnije poslovne saradnje, nakon uspješno održanih Talk IN Business konferencija, InAkademija nastavlja sa edukacijom i u 2016. godini. Talk IN Business konferencija obezbijedit će svojim učesnicima da svoje znanje i iskustvo podijele u cilju efikasnije saradnje i međusobnih interesa ali također i u cilju pronalaženja poslovnih rješenja.  Koncipirana kao sinergija pet cjelina: informacije, interakcije, inovacije, inspiracije i investicije ima za cilj da ohrabri učesnike za povezivanje u zajedničkim poslovnim vizijama jer samo zajedno možemo pronaći optimalna rješenja za razvoj kategorije.

KONTAKT TELEFON: +387 33 710 615

Prijavite se na Newsletter

© Altermedia d.o.o. Powered by InAcademy.