Informacija

Google bolji i od Applea

Google bolji i od Applea

U izvještaju nezavisne konsultantske firme Brand Finance za 2017. godinu, vrijednost Googlea je procijenjena na 109,5 milijardi dolara, što je za 24 posto više u odnosu na prošlogodišnju vrijednost od 88,2 milijarde.

Na drugom mjestu je Apple čija vrijednost je u odnosu na prošlu godinu pala za 27 posto i sada iznosi 107,1 milijardu dolara.

“Apple je prekomjerno iskoristio povjerenje klijenata i nije uspio ostvariti značajne dobiti od novih proizvoda kao što je Apple Watch. Također nije donio inovacije koje su klijenti očekivali”, navodi se u izvještaju.

Apple se sada mora boriti s konkurentima iz Kine kao što su Huawei i OnePlus, a tu je i Samsung.

Procijenjen na 106,4 milijarde dolara, na trećem mjestu najvrednijih brendova svijeta se našao Amazon. Ta kompanija je ostvarila porast vrijednosti za 53 posto u odnosu na prošlu godinu i približila se najskupljim brendovima Googleu i Appleu. (Izvor: Klix.ba)

Kliknite da dodate komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Informacija

Više u Informacija

U cilju uspostavljanja intenzivnije i efikasnije poslovne saradnje, nakon uspješno održanih Talk IN Business konferencija, InAkademija nastavlja sa edukacijom i u 2016. godini. Talk IN Business konferencija obezbijedit će svojim učesnicima da svoje znanje i iskustvo podijele u cilju efikasnije saradnje i međusobnih interesa ali također i u cilju pronalaženja poslovnih rješenja.  Koncipirana kao sinergija pet cjelina: informacije, interakcije, inovacije, inspiracije i investicije ima za cilj da ohrabri učesnike za povezivanje u zajedničkim poslovnim vizijama jer samo zajedno možemo pronaći optimalna rješenja za razvoj kategorije.

KONTAKT TELEFON: +387 33 710 615

Prijavite se na Newsletter

© Altermedia d.o.o. Powered by InAcademy.