Inspiracija

Gazi-Husrev begova biblioteka u Sarajevu bogatija za 200 knjiga

Gazi-Husrev begova biblioteka u Sarajevu bogatija za 200 knjiga

Ataše za kulturu i turizam Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH  Soner Şahin uručio je 200 knjiga različitih žanrova  direktoru Gazi Husrev-begove biblioteke  Osmanu Laviću.

Uz zahvalnost na uručenoj donaciji domaćini su istaknuli uspješnu dugogodišnju saradnju Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH i Gazi Husrev-begove biblioteke.

donacija biblioteka1

Istaknuto je da će knjige koje je donirao Ured biti od velike koristi za korisnike usluga Gazi Husrev-begove biblioteke i čitaonice, naročito imajući u vidu činjenicu da je upravo u čitaonici smješten Kutak turske književnosti.

Među doniranim djelima su knjige iz oblasti  književnosti, historijske literature, kao i udžbenici namijenjeni izučavanju osmanskog i modernog turskog jezika . Turski romani su inače izloženi u posebnom kutku u čitaonici Gazi Husrev-begove biblioteke.

Domaćini su istaknuli je da je ova donacija knjiga jako važna i zbog činjenice da se njome značajno obogaćuje fond Biblioteke literaturom na modernom turskom, kao i na osmanskom turskom jeziku.

 

Kliknite da dodate komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inspiracija

Više u Inspiracija

U cilju uspostavljanja intenzivnije i efikasnije poslovne saradnje, nakon uspješno održanih Talk IN Business konferencija, InAkademija nastavlja sa edukacijom i u 2016. godini. Talk IN Business konferencija obezbijedit će svojim učesnicima da svoje znanje i iskustvo podijele u cilju efikasnije saradnje i međusobnih interesa ali također i u cilju pronalaženja poslovnih rješenja.  Koncipirana kao sinergija pet cjelina: informacije, interakcije, inovacije, inspiracije i investicije ima za cilj da ohrabri učesnike za povezivanje u zajedničkim poslovnim vizijama jer samo zajedno možemo pronaći optimalna rješenja za razvoj kategorije.

KONTAKT TELEFON: +387 33 710 615

Prijavite se na Newsletter

© Altermedia d.o.o. Powered by InAcademy.